Brutalitățile de neimaginat îndreptate împotriva propriei fetițe, care a fost la un pas de a fi ucisă în bătăi reperate, au fost traduse de investigatorii maramureșeni în ”tentativă de omor îndreptată asupra unui membru al familiei”. După mai multe amânări în care a studiat probele puse la dispoziție de anchetatori (polițiști și procurori), o instanță a Tribunalului Maramureș a pronunțat sentința împotriva Adelinei Viorica Oniga, din Vișeu de Jos, potrivit Libertatea.ro.

La o primă ”strigare”, femeia care și-a maltratat copila, care la vremea aceea avea numai patru anișori, s-a ales cu o condamnare de cinci ani de închisoare, din care i se vor scădea cele câteva luni în care a fost încarcerată în arestul IPJ Maramureș și în închisorile prin care a trecut (Rahova, unde a și născut, și Târgșor, unde se află în prezent). Instanța a mai hotărât ca mama bătăușă, care în luna februarie a acestui an a născut după gratii, să scoată și ceva bani din buzunar pentru cheltuielile de spitalizare ale micuței sale pe care a maltratat-o în repetate rânduri, pentru avocatul din oficiu, dar și pentru cheltuieli judiciare.

În total, este vorba despre aproape 30.000 de lei, bani pe care fie în va plăti din resurse financiare proprii deja existente, fie din sumele pe care le-ar putea câștiga prin muncă în pușcărie. În acest moment, Oniga – găsită vinovată în primă instanță pentru tentativa de omor îndreptată împotriva propriei fiice – este încarcerată la Penitenciarul Târgșor, într-o secție ”Mama și copilul”, unde beneficiază de un tratament special, diferit de al celorlalte pușcăriașe care nu au născut în închisoare.

Citește și