Diligenţele depuse şi în acest weekend de poliţiştii maramureşeni pe această linie de muncă s-au concretizat în constatarea şi sancţionarea a două contravenţii silvice şi confiscarea a 33 mc material lemnos.

Vineri , 26 mai şi sâmbătă, 27 mai poliţiştii din Băiuţ şi cei din Vişeu de Sus au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos.

Astfel, pe DJ 109F, în localitatea Strâmbu Băiuţ, a fost oprită pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos. În urma controlului, poliţiştii au stabilit că şoferul transporta mai mult material lemnos faţă de cantitatea trecută în avizul de însoţire. Diferenţa de 7 mc lemn rotund de fag a fost confiscată iar conducătorul auto a fost sancţionat cu amendă în valoare de 3000 lei.

Tot cu ocazia efectuării serviciului de patrulare, poliţiştii din Băiuţ au găsit abandonate, în locul numit „Rotunda”, mai multe piese de lemn rotund, esenţă fag. Reprezentanţii Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ au stabilit că este vorba despre 14,8 mc material lemnos, care a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei.

La Vişeu de Sus poliţiştii au acţionat împreună cu angajaţi ai Ocolului Silvic Vişeu pentru verificarea mai multor agenţi economici care au ca obiect de activitate depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Unul dintre aceştia a fost sancţionat în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 actualizată, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Pentru că a primit în depozit 11 mc lemn fără documente legale, sancţiunea aplicată a fost de 25000 de lei. Lemnul a fost confiscat.

Citește și

loading...