Sancționarea politicianului ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuc în 2021 a fost picătura care a umplut paharul pentru Putin și l-a determinat pe liderul de la Kremlin să invadeze Ucraina, pe 24 februarie 2022, scrie Daily Mail, care citează un raport publicat de presa rusă.

Acesta citează mai mulți oficiali ruși și ucraineni care susțin că ”adevărata motivație” a lui Putin pentru declanșarea războiului a fost dorința de răzbunare împotriva lui Zelenski, după ce președintele Ucrainei l-a inclus pe Medvedciuc în 2021 pe o listă a unor persoane vizate de sancțiuni. ”A fost ultima picătură”, spun sursele citate.

Publicația independentă rusă Verstka a publicat pe 25 aprilie un raport intitulat „Cum a ajuns Putin să urască Ucraina”, citând oficiali actuali și foști, atât din Rusia, cât și din Ucraina.

Articolul susținea că Rusia a început să se pregătească pentru o operațiune militară după ce Zelenski a impus sancțiuni împotriva politicianului ucrainean Viktor Medvedciuc, un aliat al Moscovei.

Surse de la Kremlin spun că Medvedciuc ”l-a prostit” pe Putin

Medvedciuc, în vârstă de 68 de ani, care trăiește acum în exil în Rusia, a condus un partid pro-rus înainte de a fi adăugat pe lista de sancțiuni ucrainene în 2021, din cauza presupusei finanțări a terorismului.

Trei surse apropiate lui Putin au spus că diversele sancțiuni impuse de Zelenski împotriva lui Medvedciuc și aliaților au fost ”ultima picătură”, împingându-l pe Putin să se pregătească pentru o operațiune militară la scară largă.

Medvedciuc a fost doar una dintre mai multe voci pro-ruse care au apărut în politica ucraineană după dizolvarea URSS.

Prieten personal al lui Vladimir Putin, el trăiește acum în Rusia, unde a ajuns printr-un schimb de prizonieri din septembrie 2022.

Citește mai mult pe Știrile ProTV

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și