În scrisoare se subliniază că Putin şi-a dovedit prin fapte angajamentul faţă de valorile păcii. "Ca lider al unuia dintre cele mai importante state ale lumii, el depune mari eforturi pentru a menţine pacea şi liniştea în propria sa ţară şi contribuie activ la găsirea unor soluţii paşnice în toate conflictele de pe planetă", se mai argumentează în scrisoare.

Potrivit RIA Novosti, Comitetul Nobel s-a abţinut să comenteze pe marginea acestei propuneri. "Nu pot comenta această informaţie", a declarat un purtător de cuvânt al Comitetului, citat de agenţia de presă rusă menţionată.

Liderul de la Kremlin i-a propus săptămâna aceasta omologului său de la Casa Albă, Barack Obama, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în anul 2009, să nu ordone un atac militar împotriva Siriei, acuzată de Washington că a folosit armele chimice, dacă Damascul va accepta să-şi plaseze aceste arme sub control internaţional în vederea distrugerii lor. Implementarea iniţiativei Rusiei, acceptată de Damasc, este discutată în prezent de diplomaţiile rusă şi americană.

Printre laureaţii Premiului Nobel pentru Pace se mai numără, între alţii, Mihail Gorbaciov, Nelson Mandela, Martin Luther King, Andrei Saharov, Maica Tereza, Kofi Annan şi Yasser Arafat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și