Vladimir Putin al Rusiei și Xi Jinping al Chinei, declarații luni la Kremlin

Liderul chinez și-a început luni prima vizită în Rusia de la debutul războiului din Ucraina, iar el și președintele rus au susținut o serie de declarații la Kremlin, context în care Vladimir Putin a susținut că partea rusă ar fi dispusă să poarte negocieri pentru încheierea conflictului armat.

„Știți că suntem întotdeauna pregătiți pentru negocieri și vom discuta toate aceste întrebări, inclusiv sugestiile dumneavoastră”, i-a spus Vladimir Putin lui Xi Jinping.

Pe de altă parte, președintele Rusiei i-a menționat că țara sa este „ușor invidioasă” pe dezvoltarea rapidă pe care a înregistrat-o China în ultimele decenii.

În schimb, Xi Jinping i-a spus lui Vladimir Putin că este „sigur” că poporul rus îl va susține la alegerile prezidențiale de anul viitor.

„Știu că anul viitor vor avea loc noi alegeri prezidențiale în țara dumneavoastră. Grație conduceri dumneavoastră puternice, Rusia a făcut progrese semnificative în atingerea prosperității țării în ultimii ani. Sunt sigur că poporul rus vă va susține ferm”, a afirmat președintele Chinei.

Reuters notează că Xi l-a numit pe Putin „prieten drag” și că liderul rus a folosit același apelativ pentru omologul său chinez.


Preluare: b1tv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și