Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, este cel care a subliniat că, în 2019, fondul de rezervă a fost stabilit la suma de trei milioane de lei: „Din acești bani, în urma unui parteneriat care se va încheia cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș se dorește ca, până la începutul anului școlar 2019 – 2020, toate unitățile școlare din Maramureș să aibă toalete funcționale în clădirile în care se desfășoară cursurile și să fie desființate grupurile sanitare din curțile școlilor”.

Vă reamintim că recent un copilaș de trei ani a murit după ce a căzut în WC-ul unei școli dintr-o localitate din Moldova. Odată cu acest incident au reapărut și discuțiile legate de aceste WC-uri care încă mai există în multe școli din România, inclusiv în Maramureș.

Vă reamintim că în luna februarie a acestui an, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, declara la dezbaterea bugetului, în comisia de buget, că are fonduri suficiente pentru ca toate cele 1.489 de școli care au încă toaleta în curte să aibă grupuri sanitare normale și firești pentru secolul în care trăim. Potrivit edupedu.ro, soluția aleasă este cea a containerelor modulare, gata dotate cu echipamentele de toaletă necesare și care, potrivit ministrului, ar costa 65 de milioane de lei. Repartizată în mod egal, suma ar înseamna aproximativ 10.000 de euro pentru fiecare școală.

Numai că în 2018, pe 24 ianuarie, fostul ministru al Educației, maramureșeanul Liviu Marian Pop publica o listă cu școlile care au toaletă în curte, iar numărul acestora era de 2.418.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și