Există câteva alimente care sunt direct responsabile de buna funcționare a creierului nostru. Deoarece bolile cognitive sunt din ce în ce mai prezente în viața noastră, o alimentație corespunzătoare și de bună calitate ne poate ține departe de Alzheimer, amnezie și demență.
Fitnessmagazine.com a întocmit o listă cu cele mai bune alimente care îmbunătățesc funcționarea creierului, dar și a inimii și a altor afecțiuni.
Turmeric sau Curcuma, acest delicios condiment din India, cu un miros asemănător cu cel al ghimbirului, dar cu o aromă mai puternică și mai picantă, este o adevărată descoperire pentru oameni. Curcuma este cel mai important ingredient din amestecul de curry.
Un sudiu al Academiei Indiene de Neurologie a arătat faptul că adulții indieni sunt de 4.4 ori mai puțin predispuși să dezvolte Alzheimer decât adulții de acceași vârstă din Statele Unite. Turmericul are abilități antiinflamatoare de a proteja eroziunea celulelor și are efecte antioxidante care luptă împotriva ruperii membranelor celulelor.
„Este mai mult decât un protector împotriva Alzheimerului”, a spus Jaclyn London, specializată în neurologie și leziuni cerebrale la Mount Sinai Health System. Este recomandat ca turmericul să fie consumat cât mai des.
Pentru a citi întregul articol dați clic pe SURSĂ (colț stânga sus).