În ultimele zile, tensiunile dintre liberali şi social-democraţi au atins punctul maxim. S-a pus chiar problema ruperii alianţei.

Marcel Ciolacu, premierul României: Dacă este o decizie politică a partenerilor de Coaliţie să se retragă de la guvernare, în acel moment, domnul preşedinte Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim ministru.

Marius Gîrlaşiu, reporter Observator: Lideri cu influenţă în Partidul National Liberal vorbesc deschis despre ruperea Coaliţiei cu PSD şi ieşirea PNL de la guvernare. Asta în contextul în care negocierile privind comasarea alegerilor şi candidaţi comuni sunt foarte aproape de un eşec. Premierul Marcel Ciolacu susţine că nu va conduce un guvern minoritar şi ameninţă că va demisiona din funcţie dacă liberalii vor părăsi guvernarea.

Nicolae Ciucă, preşedinte PNL: Mai avem încă o noapte, încă o zi în care ne mai gândim. Noaptea e un sfetnic bun, sperăm să fie bine.

Social-democraţii negociază de pe poziţii de forţă. Surse spun că PSD ar accepta comasarea alegerilor cu o singură condiţie: liberalii să-l sustină pe Marcel Ciolacu în cursa pentru Cotroceni. Ar oferi la schimb funcţia de premier şi candidatul comun pentru Primăria Capitalei.

Marcel Ciolacu, premierul României: Dacă ne supărăm că nu mai avem prim-ministru, cu toate că am avut premier trei ani cu scor de 20 la sută. Cred că este o abordare greşită.

De ce ar vrea Ciucă comasarea alegerilor
Aflat într-o poziţie delicată la vârful PNL, Nicolae Ciucă ar fi direct interesat de comasarea alegerilor locale cu scrutinul pentru Parlamentul European. Un astfel de aranjament ar ajuta liberalii să depăşească AUR, cu ajutorul primarilor.

Nicolae Ciucă, preşedinte PNL: Practic ce înseamnă alegerile? Este exprimarea voinţei poporului. Trebuie să îi lăsăm pe oameni să aleagă. Aici nu e vorba de a negocia o funcţie cu atât de mult timp înainte.

Marcel Ciolacu, premierul României: Cel mai bine pentru mine şi colegii mei ar fi fost să nu intrăm la guvernare şi să nu facem această Coaliţie. PSD ar fi avut cu 5 în faţă la alegeri.

Liderii PNL au anunţat că partidul va avea un candidat propriu la alegerile prezidenţiale. În acest caz, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, ar putea fi adversari în bătălia pentru şefia statului.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și