Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială.

Tema aleasă pentru anul 2013 este: "Think. Eat. Save" (Gândeşte. Mănâncă. Salvează!), dorindu-se încurajarea tuturor în sensul reducerii risipei de alimente, economiei de bani, minimizării impactului asupra mediului şi utilizării unor tehnologii curate în producţia de alimente. Potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, în fiecare an, sunt irosite 1,3 miliarde de tone de alimente. În timp ce planeta se luptă pentru a ne furniza suficiente resurse pentru a susţine cele 7 miliarde de oameni, o treime din producţia mondială de alimente se pierde. Dacă mâncarea este irosită, aceasta înseamnă că toate resursele utilizate în producerea acesteia sunt, de asemenea pierdute. Consumul durabil se referă la "a face mai mult şi mai bine, cu mai puţin" prin reducerea utilizării resurselor, reducerea degradării şi a poluării crescând în acelaşi timp calitatea vieţii pentru toţi.

Citește și