La manifestare au fost invitați să participe parlamentari, reprezentanți ai autorităților județene și locale, înalte fețe bisericești, șefi ai instituțiilor de apărare, ordine publică și siguranță națională din Maramureș, cadre militare în rezervă și în retragere, respectiv personalul civil care a activat în cadrul Inspectoratului de Protecție Civilă Județean.

Cu această ocazie, în toate subunitățile I.S.U. Maramureș se va desfășura o "Zi a Porților Deschise", activitate pe parcursul căreia personalul I.S.U. va prezenta vizitatorilor regulile de comportare în cazul producerii unor dezastre naturale și în eventualitatea descoperirii unor elemente de muniție neexplodată, precum și tehnica și echipamentul de intervenție din dotare, în cadrul unor exerciții demonstrative. Vizitatorii vor primi și pliante cu informații privind riscurile specifice județului nostru, reducerea lor și semnificația Zilei Protecției Civile din România. Tehnica de luptă și echipamentele Detașamentului de Pompieri "Căpitan Marchiș Adrian" Baia Mare vor fi expuse pe platoul din Piața Revoluției.

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de când Regele Carol al II-lea, prin "Înalt Decret Regal nr. 468" a aprobat, în anul 1933, Regulamentul Apărării Contra Atacurilor Aeriene, ca o necesitate a protejării populației civile, rezultată în urma efectelor devastatoare ale primului război mondial, care constituie actul de naștere al Protecției Civile în România, având ca scop să limiteze efectele bombardamentelor asupra populației și resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și