Ingrediente necesare:
● 250 g zahăr
● 500 ml lapte
● 200 g unt
● 4 lg amidon (un pachet de 40 g)
● 1 l aluat de clătite.
Timp de preparare: 3 ore.
Am facut prima data crema, ca sa se raceasca.
- am dizolvat amidonul in 100 ml lapte
- zaharul l-am caramelizat
- am adaugat untul si am amestecat repede cu o lingura
- am adaugat si restul de lapte si am amestecat iar, de data asta cu telul
- la final am pus si amidonul dizolvat si am continuat sa mestec pana s-a ingrosat crema.
Toate operatiunile astea le-am facut cu cratita pe aragaz la foc mic.
Clatitele stim cum se fac, deci nu mai are rost sa va dau instructiuni.
Dupa ce s-au racit si ele putin, am pus o clatita in farfurie, am uns-o cu crema, am pus alta clatita si-uite-asa si tot asa pana am terminat clatitele. Am imbracat frumos cu crema si ciocolata rasa si.. gata!
Trebuie lăsat la rece câteva ore pentru a se întări crema, anunță reteteculinare.ro
Poftă bună!
Preluare: reteteculinare.ro