Premierul Florin Cîţu declara luni că împreună cu preşedintele Klaus Iohannis va fi luată decizia cu privire la modul de desfăşurare a cursurilor şcolare începând din data de 8 februarie, adică după vacanţa inter-semestrială.

"Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile", a declarat Cîţu, care a subliniat că prioritatea o reprezintă siguranţa în şcoli.

Încă de la mijlocul lunii ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis anunţa că, din 8 februarie, urmează ca majoritatea şcolilor să se redeschidă, dar o decizie finală va fi luată pe 2 februarie.

Luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care îşi vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie, existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Cîmpeanu a explicat că învăţământul hibrid, atât online, cât și fizic, se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

Încă din 14 ianuarie, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu miniștrii Educației și Sănătății, precum și cu șeful DSU, Raed Arafat, pentru a discuta dacă școlile pot fi redeschise în data de 8 februarie.

„Începând semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în 14 ianuarie.

Semestrul al doilea, în băncile școlilor

Școlile mari, din orașe, par să fie pregătite să își reprimească elevii în clase, din 8 februarie. Pentru cele de la țară, situația este mai dificilă. La Iași, județul care este în scenariul verde, cu mai puțin de 1,5 cazuri la mia de locuitori, reprezentanții școlari spun că s-au pregătit pentru redeschidere. Există însă și orașe unde școlile în care ar putea să se întoarcă elevii au aceleași probleme dintotdeauna. Foarte multe dintre ele nu au avize sanitare sau de la ISU. 80 de școli din Dolj nu ar avea autorizații sanitare. În multe dintre ele, directorii se plâng că nu au suficient spațiu ca să facă mai multe clase și să păstreze distanța.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și