A doua zi de Festival, sâmbătă, 18 august 2018, a fost împărțită pe cele două laturi ale sale:

1) în cadrul Festivalului Medieval, mii de sigheteni și turiști aflați în zonă s-au putut bucura de mai multe activități desfășurate de trupe de cavaleri și domnițe:

- şcoala micilor cavaleri: primele lecţii de mânuire a diferitelor arme de Ev Mediu;
– şcoala de dansuri medievale: primele lecţii de dansuri de la curţile domneşti;
– şcoala micilor arcaşi: primele lecţii de tir cu arcul tradiţional;
– Workshop de muzică medievală: “Cum să cunoaştem mai bine muzica medievală”, o călătorie muzicală prin Evul Mediu european în compania formaţiei Lupus Dacus;
– concurs de tir cu arcul tradiţional pentru cei iniţiaţi (de la 10 m, 15 m, 20 m);
– lupte cavalereşti cu spada (de o mână, de o mână şi jumătate, de două mâini), bici de luptă, buzdugan şi topor;
– poveşti despre muzica medievală şi instrumentele muzicale din Evul Mediu;
– poveşti despre armele medievale, mânuirea lor şi costumul de luptă al unui cavaler;

2) ora 19,00 a dat startul Galei Folk „FLOARE DE COLȚ”. Au făcut un spectacol de excepție următorii artiști folk: Gheorghe Ștețca și elevii de la Școala de Artă „Gheorghe Chivu”, Adrian Ivanițchi, Didina Curea, Adrian Bezna, Cristian Buică, Mircea Vintilă și Vasile Șeicaru.

Astăzi, 19 august, este ultima zi a Festivalui. Vor urca pe scenă următoii artiști:

Scena din Parcul Central:

Ora 17,30- 18,00: retrospectivă muzicală - artiști la Festivalul „Floare de Colț”
Ora 18,00: Deschiderea Festivalului “Floare de Colț”
Ora 18,15: Șerban Goșa
Ora 18,50: Silvan Stâncel
Ora 19,30: Fără Zahăr
Ora 20,10: Victor Socaciu
Ora 21,00: Ducu Bertzi & friends

Prezintă actorul ADRIAN PĂDURARU.

Un eveniment inedit la ediția din acest an: la inițiativa cantautorului Ducu Bertzi, a urcat pe scenă autorul textului șlagărului "Floare de colț" jurnalistul Viorel Popescu. O întâlnire inedită cu o personalitate marcantă a jurnalismului românesc, care a mai scris texte pentru melodii care au intrat în topul celor mai frumoase compoziții de muzică ușoară sau folk. În anul 2017, Viorel Popescu a lansat volumul „ Viața ca un specacol”, în care vorbește, firesc, și despre momentul realizării hitului "Floare de colț" ! Dialogul purtat cu prof.dr. Ioan Dorel Todea,( și el fost jurnalist radiofonic) a constituit un moment emoționat și a dat posibilitatea celor prezenți să afle lucruri inedite. Așadar, ediția a VI-a a Galei folk "Floare de colț" s-a deschis în prezența celui care, fără să bănuiască - a dat numele unui eveniment muzical care așează municipiul Sighetu Marmației în rândul celor mai importante evenimente de acest fel din România !

Viorel Popescu este un jurnalist cu activitate în cele mai importante domenii media: presă scrisă,radio și televiziune. Din 1982 până în 2007,a lucrat la Radiodifuziunea Română ; în acest sfert de veac a fost realizator de emisiuni până în 1989,remarcându-se cu radio- programul "Orele serii"(orele18-20),emisiunea duminicala "Five o`clock" și emisiunea "La sugestia dvs. „Între anii 1996 și 2006 , Viorel Popescu a fost directorul canalului Radio România ACTUALITĂȚI. Emisiunea emblema a lui Viorel Popescu a fost "Viața ca un spectacol", prima emisiune cu public din istoria Radioului difuzată în direct în ultima duminica a fiecărei luni ,în decurs de un deceniu.După 2007 Viorel Popescu a lucrat încă 6 ani în cadrul a două televiziuni private. A colaborat cu compozitori de succes,scriind versurile unor cântece devenite hituri : "Floare de colț" (compozitor și interpret Ducu Bertzi), "Valsul valurilor" (compozitor Dumitru Lupu,solista Ileana Sipoteanu), „Rendez vous" (mențiune Festival Mamaia; D.Lupu,Ileana Sipoteanu) etc.etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și