Cantitatea maxima de precipitatii inregistrata a fost de 19.2 l/mp, la Cavnic. Vantul a suflat in general moderat cu intensificari temporare in cursul zilei de pana la 68 km/h, in Baia Mare, iar in zona montana inalta de pana la 86 km/h, la Vf. Iezer, unde a viscolit si spulberat zapada. Temperatura maxima, a fost cuprinsa intre 3 grade la Ocna Sugatag si 8 grade in Baia Mare.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna, nu sunt blocaje sau perturbari in trafic din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -3 grade. A nins la Viseu de Sus si Borsa. Stratul proaspat de zapada a masurat in afara partii carosabile pana la 20 de cm. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste pe carosabilul DN18, in Pasul Prislop, intre km 140 si km 156. Grosimea stratului de zapada framantata are pana la 2 cm intre km 156 si km 180, tot in Pasul Prislop.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed Vizibilitatea este redusa in trafic de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Gutai, intre km 20 si km 30, respectiv in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. S-a intervenit cu 21 de utilaje si s-au raspandit 222 tone de material antiderapant si 500 tone clorura de calciu. Sectoarele de drumuri judetene au partea carosabila curata si umeda. S-a actionat cu 31 utilaje si imprastiat 565 tone de material antiderapant. Cerul este acoperit, ninge slab la Viseu si Borsa.

Pe Dealul Hera vantul bate cu 30 km/h. Toate localitatile si consumatorii sunt alimentati cu energie electrica. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apa. Fenomenele de iarna sunt in restrangere si prezente doar pe raurile din partea de nord a judetului.

Gheata este formata la malurile raurilor Viseu, Ruscova si Iza. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara: 25 cm la Baiut, 18 cm la Cavnic si Vf.Iezer, 10 cm in Baia Borsa, 9 cm la Firiza, 7 cm in Pasul Gutai si la Grosii Tiblesului, 6 cm in Poiana Borsa si la Sacel, 4 cm la Luhei, 2 cm la Moisei, Valea Vaserului si Mara. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -9 grade la Vf. Iezer,-5 grade in Pasul Prislop, -4 grade in Pasul Gutai, -2 grade la Borsa, Ocna Sugatag si Cavnic, -1 grad la Viseu de Sus si Sighetu Marmatiei, 0 grade in Baia Sprie la Seini si Somcuta Mare, 1 grad in Baia Mare, Targu Lapus.

Vremea va fi astazi in judet apropiata de normalul termic al perioadei. Cerul va fi noros. Pe arii relativ extinse vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. La munte, pe arii extinse va ninge. Se va depune strat nou de zapada.

Vantul va sufla slab la moderat, cu intensificari temporare, cu rafale de 50-60 km/h, iar in zona montana inalta vor depasi 80-100 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 5 grade, iar cele minime intre -5 si -2 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și