În referatul cu propunere de arestare întocmit de procurorii antimafia apar date potrivit cărora anchetatorii au suspiciuni că liderii grupului infracţional şi-ar fi asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din diferite autorităţi locale (poliţie, primărie, asistenţă socială) care le-ar fi dat informaţii în legătură cu controalele şi verificările efectuate periodic de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, au explicat surse judiciare pentru G4Media.ro.

În acest fel, atunci când aveau loc controalele Direcției, copiii ar fi fost sedaţi, nu erau lăsaţi singuri niciodată cu inspectorii şi ar fi fost supravegheaţi strict pentru a nu intra în contact cu persoanele exterioare proiectului, conform acelorași surse.

Aceeaşi modalitate de operare ar fi fost practicată şi atunci când la centrul de reeducare ajungeau în vizita oficiali din Germania, au mai explicat sursele judiciare.

Unul dintre suspecții din această anchetă a recunoscut acuzațiile și le-a mărturisit procurorilor că activitatea la care erau supuși copiii ar fi fost sub coordonarea cetățeanului german, care ar fi știut că minorii erau pedepsiți prin izolare și supunere la muncă forțată, în cazul în care nu acceptau lucrările care le erau repartizate, au precizat sursele G4Media.ro. Acesta a mai povestit că cetățeanul german ar fi fost cel care se ocupa ca fiecare minor să execute programul de penitență stabilit.


Preluare: g4media.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și