El a spus ca, luni, 16 martie, în timp ce mergea cu bicicleta pe DJ 184A din localitatea de domiciliu, a fost accidentat de un autoturism al carui sofer a parasit locul faptei.

În urma sesizarii, politistii au demarat activitatile de cercetare si, în scurt timp, au identificat un tânar de 22 de ani din aceeasi localitate care a condus autoturismul implicat în accident.

Acesta, în jurul orei 19.00, conducea un autoturism pe strada Cimitirului. Ajuns la intersectie cu DJ 184 A, nu a acordat prioritate si a intrat în coliziune cu biciclistul care nu era echipat corespunzator cu îmbracaminte reflectorizanta.

Politistii continua cercetarile si la finalizarea lor vor propune masuri.

Potrivit articolului 338, alineatul 1 din Codul Penal al României, parasirea locului accidentului, fara încuviintarea politiei sau a procurorului care efectueaza cercetarea locului faptei, de catre conducatorul vehiculului sau de catre instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de catre examinatorul autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulatie, se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si fapta oricarei persoane de a modifica starea locului sau de a sterge urmele accidentului de circulatie din care a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane, fara acordul echipei de cercetare la fata locului.

(3) Nu constituie infractiune parasirea locului accidentului când:

A) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

B) conducatorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transporta el însusi persoanele ranite la cea mai apropiata unitate sanitara în masura sa acorde asistenta medicala necesara si la care a declarat datele personale de identitate si numarul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, daca se înapoiaza imediat la locul accidentului;

C) conducatorul autovehiculului cu regim de circulatie prioritara anunta de îndata politia, iar dupa terminarea misiunii se prezinta la sediul unitatii de politie pe a carei raza de competenta s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

D) victima paraseste locul faptei, iar conducatorul de vehicul anunta imediat evenimentul la cea mai apropiata unitate de politie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și