În schimb, judecătorul a decis ca fetiței să i se pună numele „Ella”.

„Este contrar intereselor copilului să aibă un nume care nu poate duce decât la tachinări și la ironii”, a explicat judecătorul.

De regulă, părinții francezi sunt liberi să își aleagă numele pentru copii, însă reprezentanții autorităților locale au dreptul de a raporta unei instanțe numele pe care le consideră nepotrivite.

În acest caz, părinții nu au venit în instanță, așa că în absența lor magistratul a decis că „Ella” este un nume mai potrivit pentru bebelușul lor.

Începând cu anul 1993, în Franța au existat mai multe cazuri în care părinților li s-a dat voie, până la urmă, să își numească nou-născuții așa cum au dorit sau cu nume foarte apropiate. De exemplu, un judecător a decis că un cuplu nu își poate boteza fiica „Fraise” („căpșună” – n.r.) deoarece aceasta ar urma să fie ținta glumelor; însă părinții au reușit să obțină acceptul autorităților de a o numi „Fraisine”, un nume popular în secolul al XIX-lea.

Într-un alt caz, din 1999, Iain și Sophia Renaud au reușit să îi pună fiicei lor numele „Megane”, chiar dacă autoritățile s-au opus inițial, pe motiv că numele complet al fetei (Renaud Megane) va suna precum cel al unei mărci cunoscute de mașini (Renault Megane).

Iată alte câteva nume interzise în diferite țări din lume:

Noua Zeelandă: Yeah Detroit
Germania: Matti (numele a fost respins deoarece judecătorul a considerat că nu indica genul copilului)
Suedia: Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 (numele a fost propus de părinți ca formă de protest față de legea care interzice anumite nume, însă și acesta a fost respins)
Japonia: Akuma (înseamnă „demon”)
Portugalia: Mona Lisa


Preluare: Yahoo News!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și