El a fost a fost transferat, în data de 29 ianuarie 2021, la Centre des Grands Brûlés - Institut Médical de Traumatologie et de Réadaptation (IMTR) din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Bărbatul în vârstă de 51 de ani era angajat al unei firme cu punct de lucru în portul Constanţa şi a fost electrocutat în timp ce se urcase pe un vagon pentru a-l inspecta.

Avionul SMURD s-a depresurizat

Pacientul a fost transportat inițial la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, iar, apoi, în data de 21 ianuarie 2021, a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sfântul Spiridon” din Iași.

În data de 28 ianuarie 2021, misiunea de zbor pentru transferul în Belgia a fost anulată din motive tehnice, conform Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar pacientul a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București.

A doua zi a fost transferat, cu un zbor umanitar operat de Ministerul Apărării Naționale, la Centre des Grands Brûlés - IMTR din cadrul Grand Hôpital de Charleroi din Loverval, Belgia.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis trimiterea Corpului de control al ministrului la cele trei unități medicale din România unde a fost internat pacientul pentru realizarea unui raport de control privind îngrijirile medicale care i-au fost acordate pacientului.

Pacientul a ajuns cu infecţii spitaliceşti în Belgia

Pacientul a ajuns în Belgia după nouă zile în care autorităţile, încurcate de vreme şi birocraţie, s-au chinuit să-l trimită în străinătate. Un medic român din Belgia a dezvaluit că starea în care a sosit pacientul era deplorabilă.

Dr. Ciprian Isacu - specialist chirurgie plastică: "A ajuns murdar, putrezit. S-a infectat pentru că trebuia să se infecteze, că e o plagă deschisă. Dar trebuia tratat, spălat, curăţat, pansat, în fiecare zi. E un protocol, n-au cum să nu ştie. Şi chiar dacă n-au nimic, au apă şi săpun".

Nu e prima dată când medici din străinătate spun că din România le vin pacienţi cu infecţii luate din spitale.

Dr. Ciprian Isacu - specialist chirurgie plastică: "E exact ce se întâmplă de 5 ani. Avem o problemă, ne spălăm pe mâini, trimitem afară. Cu scuzele că nu ştim, că nu putem, că nu avem".


Preluare: observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și