Oamenii spun că, deși s-au făcut cereri la primărie, nimeni nu a luat nicio măsură în această privință pană acum, deși a trecut aproape o jumătate de lună de la solicitarea făcută, iar copiii băiuțenilor sunt în pericol de a fi mușcați de vipere în continuare.

„Cerem să se ia măsuri urgente de eradicare a unui cuib de vipere care s-a format în ultimii ani în zona unde se află leagănele și toboganele pentru copii. Locatarii din zonă au zărit mai multe vipere. Rugăm să se ia măsuri de prevenție urgente, mai ales că în zonă se află și copii”, se arată în adresa transmisă Primăriei Băiuț luna aceasta.

„Noi nu cerem altceva decat eradicarea unui cuib de vipere din zona Handal, din cauza viperelor un cal a fost mușcat și a decedat. Fiica mea, în varstă de șase ani, este acolo, la fel ca și alți copii, se joacă acolo și stau cu frică că în orice moment s-ar putea întampla o nenorocire. Primăria Băiuț nu a luat nicio măsură, deși am fost mai mulți părinți care am depus o cerere la Primărie. Poate autoritățile locale așteaptă să se întample o nenorocire și abia atunci vor lua măsuri. În acel loc sunt amplasate leagăne pentru copii, care se joacă zilnic acolo. Le-am explicat că sunt vipere și să aibă grijă. Dar este singurul loc din zonă unde sunt leagăne și tobogane pentru copii”, ne spune Edith, o mămică din Băiuț.

Am încercat să luăm legătura cu primarul Mihai Ceteraș, dar nu a putut fi contactat din cauza lipsei semnalului.

Medicii de la Spitalul Județean spun că există câteva semne care ajută la recunoașterea mușcăturii de viperă și anume plaga mușcată cu două puncte situate la 5 – 13 mm una de alta, la scurt timp pielea din jur devine violacee, iar uneori pot apărea vezicule. Contează, de asemenea, cantitatea de venin injectat, locul mușcăturii, greutatea victimei și antecedentele personale. Atunci cand suntem mușcați de viperă se impune solicitarea ambulanței prin serviciul 112, liniștirea pacientului, întinderea pe spate și sfătuirea acestuia săevite mișcările membrului afectat. Nu se pune gheață, plaga se spală cu apă oxigenată din abundență și se aplică deasupra un pansament steril.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și