Ploaia de meteoriţi Perseide poate fi observată în fiecare an când Pământul traversează o zonă de resturi cosmice lăsate în urmă de cometa Swift-Tuttle, ce orbitează Soarele o dată la fiecare 130 de ani şi care a trecut ultima oară din sistemul solar intern în 1992.

Potrivit CBS News, în noaptea dintre duminică spre luni, dar şi luni seară, până la o sută de meteoriţi ar urma să lumineze cerul în fiecare oră. Conform NASA, Perseidele provoacă mai multe "mingi de foc" decât orice altă ploaie de meteoriţi.

Cercetătorii NASA îi sfătuiesc pe pasionaţii de astfel de fenomene să caute un loc de unde să poată avea o privelişte cât mai amplă asupra cerului, întrucât meteoriţii vor putea fi văzuţi din toate direcţiile, potrivit Space.com. De asemenea, este recomandată şi găsirea unui cer cât mai întunecat. "Din nou, este important să fiţi departe de lumini artificiale. Ochilor dumneavoastră le poate lua până la 30 de minute pentru a se obişnui cu întunericul, deci oferiţi-le suficient timp", a recomandat NASA.

Perseidele, unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an, care poate fi observat anul acesta între 17 iulie şi 24 august, va avea punctul maxim de activitate luni seară, între orele 18.00 şi 23.45 (ora României), potrivit Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".


Preluare: AgerPres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și