"Au fost înregistrate la nivel naţional un număr de 24 de dosare care vizează cercetarea infracţiunii de instigare publică. Poliţiştii s-au autosesizat vizavi de comiterea acestor fapte prin semnale transmise în mediul public cât şi de la o serie de protestatari care au semnalat faptul că pe grupul de Whatsapp au fost postate mesaje care incită la violenţă", a spus şeful Poliţiei.

El a oferit şi exemple de mesaje în acest sens, cum ar fi: "Hai să luăm maşina de poliţie pe sus şi să mergem la Guvern, că altfel nu se mai poate", "Haideţi să luăm topoarele şi să mergem pe jos la Guvern", "Bătaia este ruptă din Rai", "Haideţi să punem mâna pe lopeţi şi pe topoare şi să ne facem dreptate".

"Este evident că aceste mesaje incită la violenţă şi facem tot ce putem pentru identificarea persoanelor care transmit astfel de mesaje", a precizat Benone Matei.

Acesta a adăugat că, în apropierea activităţilor de protest, în Chiajna, a fost identificată o persoană care deţinea o armă albă, ceea arată "clar" că persoana manifestă o "rea credinţă vădită".

Şeful IGPR a arătat că Poliţia acţionează în sistem integrat împreună cu Jandarmeria Română pentru a preveni faptele antisociale şi de a proteja populaţia.

"Până în acest moment dispoziţiile au fost foarte clare, (acţionăm - n.r.) pentru respectarea legii, nimic altceva. Respectarea legii nu e opţională", a mai spus Benone Matei.

Jandarmeria acţionat, zilnic, cu 600-700 de efective la nivel naţional, pentru menţinerea ordinii publice la protestul transportatorilor şi fermierilor, modul de angrenare al forţelor fiind în dinamică, în funcţie de modul în care protestatarii au ales să se concentreze în anumite locaţii sau momente, au anunţat reprezentanţii Jandarmeriei.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și