Această etapă se desfășoară până pe 15 mai, urmând ca apoi să aibă loc intrarea recenzorilor în teren, la acele adrese unde nu s-a făcut autorecenzarea.

După 5 zile, Institutul Național de Statistică a recepționat aproape 520.000 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 76.000 de chestionare completate și trimise. Urmează județul Cluj, cu peste 23.000 de chestionare. Podiumul este completat de județul Ilfov, de unde s-au primit puțin peste 22.000 de chestionare. Județele Mehedinți, Giurgiu și Tulcea sunt codașe, până acum, în topul autorecenzării.

Autorecenzarea se poate face pe www.recensamantromania.ro sau pe autorecenzare.insse.ro. Pentru cei care nu au dispozitive conectate la internet sau nu știu să utilizeze un astfel de instrument, autorecenzarea se poate face în punctele de autorecenzare asistată stabilite de fiecare primărie din țară.

Angajatorii au obligaţia de a le acorda angajaților care prezintă codul eliberat de platformă o zi liberă. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării, respectiv până cel târziu în luna mai a anului 2023, de comun acord angajat-angajator.

Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de platforma informatică a site-ului recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ.

Fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat are dreptul la o zi liberă plătită din partea angajatorului.


Preluare: Alba24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și