Tipul retetei: Desert
Numarul de portii: 8
Timpul de preparare: 30 Minut(e)
Timpul de gatire: 15 Minut(e)
Dificultate: Usor

Ingrediente:

biscuiti simpli (petit beurre) 4-5 pachete, depinde de marime
200 ml lapte

Crema:
200 gr zahar
500 ml lapte
4 linguri amidon
150 gr ciocolata amaruie (sau cu lapte)
200 gr unt
esenta de rom

Ornat:
nuca de cocos
nuci macinate

Preparare:

Etapa 1 Crema:

Punem 300 ml de lapte si zaharul intr-o craticioara pe foc mic (daca aveti craticioara cu fund dublu, sa nu se lipeasca crema).

Intr-un castronel amestecam restul de lapte cu cele 4 linguri de amidon, mixand bine cu un tel subtire ca sa se dizolve bine amidonul.

Cand laptele s-a infierbantat, il amestecam cu cel cu amidon si fierbem crema in continuare, mestecand mereu cu telul, pana se ingroasa ca o budinca.

Etapa 2 O tragem de pe foc si apoi topim ciocolata cca 2 minute la microunde (verificata din 30 in 30 de secunde), apoi o incorporam in crema si omogenizam. La sfarsit adaugam 1 lingurita esenta de rom (optional).

Lasam crema sa se racoreasca (temperatura suportabila la deget) apoi mixam untul moale si il incorporam treptat in crema cu ajutorul mixerului, apoi putem sa asamblam tortul.

Etapa 3 Intr-un castronel punem laptele (200 ml) in care vom inmuia biscuitii.

Pregatim un platou (dreptunghiular sau patrat, sau chiar o tava) si asezam biscuitii inmuiati foarte putin in lapte (eu i-am inmuiat doar 2-3 secunde).

Punem un strat de biscuiti, apoi crema (3-4 linguri pe fiecare strat) si continuam asa pana cand terminam crema. Eu am avut ultimul strat de crema (4 straturi de biscuiti si 4 de crema).

Etapa 4 Nivelam frumos suprafata tortului apoi il ornam cu nuca de cocos si nuci pe margine.

Super rapid si un desert nemaipomenit de gustos!

Pofta buna!


Preluare: petichef.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și