Cel puţin cinci persoane au fost rănite şi una a murit, citează Monitorul Apărării.

Sirenele de avertizare „Red Alert” au fost activate în Tel Aviv, la aproximativ 70 de kilometri de Fâşia Gaza, precum şi în Sde Boker, Arad şi Dimona, în sud, de asemenea, la peste 70 de kilometri distanţă. Explozii au fost auzite de locuitorii din aceste zone.

Armata israeliană a cerut locuitorilor din sudul şi centrul Israelului să rămână în apropierea adăposturilor anti-bombe.

"Publicul din sudul şi centrul ţării este îndemnat să rămână în apropierea zonelor protejate şi să urmeze instrucţiunile Comandamentului Frontului Intern", au declarat Forţele de Apărare Israeliene într-un anunţ în această dimineaţă.

Sunt rapoarte că luptători palestinieni au încercat să treacă graniţa şi sunt lupte între militanţi şi armata Israelului, notează Mediafax.

Hamas anunţă operaţiunea Al-Aqsa Flood
Aripa armată a Hamas a declarat că a început "Operațiunea Al-Aqsa Flood", potrivit AFP.

"Am decis să punem capăt tuturor crimelor ocupației (Israelului), timpul lor de a se dezlănțui fără a fi trași la răspundere a luat sfârșit", a declarat gruparea.

"Anunțăm Operațiunea și am lansat, în prima lovitură de 20 de minute, peste 5.000 de rachete".

Armata israeliană afirmă că a declarat "starea de pregătire pentru război".

"În ultima oră, a început un tir masiv de rachete spre teritoriul israelian dinspre Gaza, iar teroriștii au pătruns pe teritoriul israelian în mai multe locuri diferite", se arată într-un comunicat al platformei de socializare X a armatei israeliene.

"Hamas ... care se află în spatele acestui atac, va suporta rezultatele și responsabilitatea pentru aceste evenimente", se mai arată în comunicat.

Bărbați palestinieni înarmați s-au infiltrat în zone din sudul Israelului și baraje de rachete au fost lansate sâmbătă din Fâșia Gaza, într-un atac surpriză revendicat de mișcarea islamistă Hamas, anunță Reuters.

Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunțat începutul operațiunii într-o emisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte.

"Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ", a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.

Presa israeliană a relatat că bărbați înarmați au deschis focul asupra trecătorilor în orașul Sderot, în sudul Israelului, iar imaginile care circulă pe rețelele de socializare par să arate confruntări pe străzile orașului.

"Un număr de teroriști s-au infiltrat pe teritoriul israelian din Fâșia Gaza", a declarat armata într-un comunicat, adăugând că locuitorilor din zona din jurul Fâșiei Gaza li s-a spus să rămână în casele lor.

Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu oficiali de top din domeniul securității în următoarele ore.


Preluare: Antena3.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și