Vii dispute a generat proiectul de rectificare a bugetului local. La secțiunea bugetară ce privește Centrul Cultural Sighet, consilierii locali au aflat cu stupoare că urmează a se da suma de… 78.000 lei unui grup artistic ce a fost prezent la Festivalul Medieval. Acest aspect a trezit indignarea a unei părți a consilierilor locali.

“Nu este normal să se dea o așa sumă mare unuei formații artistice care a prestat doar o zi și jumătate, în timp ce formației locale de renactori le dăm doar 7.000 lei și 10 000 lei creatoarei costumelor de epocă care a depus o muncă titanică pentru confecționarea celor 100 de costume de epocă. Este de neacceptat ceea ce se întâmplă. O întreb pe doamna viceprimar (primarul a lipsit de la sedință n.red.) cine a negociat această sumă?”, a spus Nicolae Iuga, consilier local.

Răspunsul doamnei Ildiko Bereș, viceprimarul Sighetului, a fost stupefiant. “De la mine sigur nu o să aflați! Vă rog să vă adresați domnului Dorel Todea, directorul Centrului Cultural Sighet”.

Directorul Centrului Cultural Sighet, Dorel Todea a replicat: “Festivalul nu l-am negociat noi. Eu eram plecat în străinătate. Eu am avut un alt proiect de organizarea a festivalului, în sensul de a-i stimula pe cei din Sighet”.

“Dorel Todea, te fac responsabil pentru că nu au fost stimulați artiștii locali”, a spus Eugenia Godja, consilier local.

“Este un aspect grav dacă cineva a semnat un contract pentru a se da această sumă formației artistice respective. Trebuie să vedem cine a negociat acest preț”, a spus Ionuț Mihalca, consilier local.

“Trebuie să tratăm acest aspect cu toată seriozitatea, pentru a nu exista suspiciuni”, a spus Alexandru Oros, consilier local.

Într-un final, la propunerea consilierului local Nicolae Iuga, a fost votat un amendament prin care suma de 78.000 lei a fost blocată de a se da formației artistice, rămânănd în bugetul Centrului Cultural Sighet. Cine a semnat contractul? Rămâne de văzut. A fost vorba despre o manevră prin care cineva a vrut să păgubească bugetul local.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și