Stoltenberg a făcut această declarație înaintea întâlnirii de vineri a Grupului de Contact pentru Apărarea Ucrainei de la baza aeriană americană Ramstein, din sudul Germaniei.

Secretarul general al NATO le-a mai spus reporterilor că odată ce războiul din Ucraina se va încheia, Kievul trebuie să ia măsuri pentru a descuraja noi atacuri.

Stoltenberg a declarat că obiectivul principal al NATO în acest moment este să se asigure că Ucraina învinge Rusiei.

În urmă cu o zi, Stoltenberg a mers la Kiev, în prima sa vizită în Ucraina după invazia rusă.

El l-a invitat pe preşedintele Volodimir Zelenski la Summit-ul NATO ce va fi găzduit de Vilnius în luna iulie.

Aderarea la NATO şi garanţii solide de securitate pentru Ucraina vor fi prioritare pe agenda summit-ului, a precizat secretarul general al alianţei nord-atlantice.

"Viitorul Ucrainei este în familia euro-atlantică, viitorul Ucrainei este în NATO. În acelaşi timp, obiectivul principal al Alianţei şi al membrilor săi este de a se asigura că Ucraina câştigă" războiul, a subliniat secretarul general al NATO, la întîlnirea cu Zelenski.

"Recunosc, desigur, că preşedintele Zelenski va ridica problema aderării, a garanţiilor de securitate, iar aceasta va fi în capul listei pe ordinea zilei", a completat Stoltenberg, după ce mai devreme Kremlinul a avertizat din nou că o eventuală aderare a Ucrainei la NATO "ar reprezenta o ameninţare serioasă la adresa securităţii" Rusiei, care consideră că NATO duce deja împotriva sa un război prin procură în Ucraina, dat fiind ajutorul militar substanţial oferit acestei ţări de către Occident, în special de SUA.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și