A fost prima dată în cele 20 de luni de conflict când ucrainenii au folosit ATACMS (Army Tactical Missile Systems - sisteme de rachete tactice pentru armată), scrie Wall Street Journal.

Despre achiziţia şi desfăşurarea rachetelor respective, livrate în ultimele luni, a relatat şi publicaţia Politico. Pe baza declaraţiilor a doi oficiali americani neidentificaţi, CNN afirmă că Statele Unite au furnizat Ucrainei armele respective în secret, momentul nefiind precizat.

Departamentul de Stat de la Washington a comunicat că nu poate confirma informaţiile din presă şi a cerut ca întrebările despre operaţiunile militare să fie adresate guvernului de la Kiev. Reprezentanţii acestuia nu au fost însă disponibili imediat pentru comentarii.

Ucraina a cerut de mai multe ori rachete de tipul respectiv din SUA, pentru lovi şi perturba liniile de aprovizionare, bazele aeriene şi reţelele feroviare din teritoriile ocupate de Rusia.

Conform televiziunii NBC, preşedintele american Joe Biden i-a promis încă de luna trecută omologului său ucrainean Volodimir Zelenski că Statele Unite vor trimite Ucrainei sisteme de rachete cu rază lungă de acţiune. Nici Casa Albă, nici Pentagonul nu au comentat.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și