"Nu se pune problema să am vreo relaţie tensionată cu domnul Antonescu. Am vorbit la telefon şi înainte să vin la emisiune. Există o chestie, dacă vreţi, importantă: Eu îl consider pe Crin Antonescu aşa cum îl consider pe Sorin Oprescu - care acum este criticat, a supărat oamenii -, ca şi pe Daniel Constantin. Eu îi consider camarazii mei şi ştiam că vor veni şi momente grele şi am fost împreună şi la greu, trebuie să fim împreună până la capăt. Şi vreau să cred că rămânem împreună şi când ne este greu şi când o să-i fie greu lui Crin, noi o să-l apărăm", a declarat Ponta, miercuri seară, la Antena 3.

Ponta a spus că este de acord cu afirmaţia lui Antonescu privind necesitatea dezbaterii proiectului în Parlament şi este de acord cu faptul că el, ca şef al Guvernului trebuie să explice şi să dea detalii despre proiect şi despre poziţia Guvernului pe acest subiect.

Ponta a mai spus că îşi asumă că declaraţia privind faptul că el respinge, ca deputat, proiectul, deşi l-a trimis în Parlament, "poate a fost o greşeală", precizând că va da toate explicaţiile şi va oferi lămuririle necesare.

Premierul a mai spus că i se pare logic însă ca înainte de a lua o decizie politică să fie cunoscut şi dezbătut proiectul, însă Vasile Blaga şi apoi Crin Antonescu şi-au anunţat poziţia de respingere a legii.

"Nu se pune problema să am o relaţie tensionată cu Crin Antonescu", a spus şeful Guvernului, menţionând că îl consideră pe liderul liberal camarad, la fel ca pe Sorin Oprescu şi pe Daniel Constantin.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu a mai discutat cu premierul Victor Ponta de patru zile şi că i-a transmis acestuia, prin intermediul miniştrilor PNL, că este necesară o reuniune USL pe subiectul proiectului Roşia Montană deoarece "sunt lucruri de clarificat".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că a înţeles, "indirect", că poziţia PSD este, de fapt, de susţinere a proiectului Roşia Montană, el precizând că acest lucru nu este o problemă, dar social-democraţii ar trebui să îşi facă publică poziţia.


Preluare: ph-online.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și