In urma actiunilor, doua persoane sunt cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda respectiv complicitate la contrabanda.In ziua de 07 noiembrie a.c., politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au oprit pentru control, pe comunicatia DJ 176 A (raza localitatii Argel), un autoturism marca Range Rover inmatriculat in Marea Britanie, condus de cetateanul roman B. Dorel, in varsta de 42 ani, domiciliat pe raza judetului Suceava.
In urma controlului efectuat asupra masinii, au fost descoperite mai multe colete ce contineau tigari, fapt pentru care s-a luat masura conducerii barbatului impreuna cu autoturismul de teren la sediul S.P.F. Brodina, in vederea efectuarii unui control amanuntit.

Astfel, au fost descoperite in masina 23 de baxuri care contineau 11.350 pachete cu tigari, de provenienta ucraineana si Belarus. In continuarea cercetarilor, s-a constatat ca la activitatea infractionala a participat si cetateanul roman B. Mihai, de 32 ani, domiciliat tot pe raza judetului Suceava. In baza celor constatate, politistii de frontiera i-au intocmit lui B. Dorel actele premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar lui B. Mihai, sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la contrabanda. Intreaga cantitate de tigari in valoare de 113.500 lei a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul marca Range Rover, in valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, in vederea continuarii cercetarilor.

Si lucratorii din cadrul S.P.F. Radauti – I.T.P.F. Sighetu Marmatiei au descoperit la aproximativ 100 m de frontiera de stat patru colete ce contineau tigari de provenienta ucraineana. Coletele au fost duse la sediul sectorului unde, in urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 75.000 lei. In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.


Preluare: ActualMM

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și