Astfel, in data de 3 decembrie, incepand cu ora 14.00, in baza autorizatiilor emise de catre Judecatoria Sighetu Marmatiei, Politistii de frontiera au efectuat doua perchezitii domiciliare, in doua locatii din municipiul Sighet.

La una dintre locatii, politistii de frontiera au descoperit 25 de colete cu tigari de provenienta ucraineana, marcile Viceroy și Jin Ling.

De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscarii mai multe telefoane mobile, inscrisuri și o statie de emisie-receptie.

In urma inventarierii celor 25 de baxuri, s-a constatat ca acestea contin 12.500 pachete þigari, in valoare de aproximativ 112.000 lei.

Tot ieri, in zona unde a fost retinut cetateanul ucrainean, o echipa operativa a mai descoperit un colet cu 500 pachete tigari, din același lot.

In continuarea cercetarilor, s-a luat masura retinerii pe 24 de ore a cetateanului ucrainean K. Ivan, in varsta de 19 ani, fiind dus in arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Maramureș.

Intreaga cantitate de tigari, 20.000 de pachete, in valoare de aproximativ 180.000 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se efectueaza cercetari in vederea documentarii intregii activitati infractionale si tragerea la raspundere a celor vinovati.

Politiștii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Maramureș au depistat in trafic, azi dimineata, in jurul orei 02.30, pe raza localitatii Sighetu Marmatiei, un microbuz marca Peugeot, cu numere de inmatriculare specifice Germaniei, despre care existau date ca transporta tigari de contrabanda.

Soferul mașinii nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de catre politiștii de frontiera, demarand in tromba. Drept urmare, s-a trecut la urmarirea microbuzului, iar dupa aproximativ 2 km, pe o strada din Sighet, s-a reusit blocarea acestuia, moment in care conducatorul auto a incercat sa fuga, insa a fost retinut imediat de catre politisti.

In interiorul mașinii, au fost descoperite 59 de baxuri invelite in folie de culoare neagra, care contineau tigari.

In urma inventarierii celor 59 colete, s-a constatat ca acestea contin 29.339 pachete tigari, marca Jin Ling, in valoare de peste 264.000 de lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

Șoferul, cetateanul român R. Daniel, in varsta de 27 ani, domiciliat pe raza judetului Maramureș, este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarșirii acesteia.

De asemenea, microbuzul, marca Peugeot, in valoare de 27.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul Politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.


Preluare: ijpfmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și