Opera de artă numită „Comedian” face parte din expoziţia „Noi" și constă dintr-o banană coaptă, lipită cu bandă adezivă de un perete de la Muzeul de Artă din Seul. După ce a mâncat banana, studentul Noh Huyn-soo a lipit coaja de perete. Incidentul a fost înregistrat de prietenul studentului. Ulterior, muzeul a plasat o nouă banană în același loc, a anunțat presa locală. Muzeul de Artă nu va solicita despăgubiri.

I-a fost foame
Banana expusă este înlocuită oricum la fiecare două sau trei zile. Ulterior, Noh a declarat presei locale că a văzut munca lui Cattelan ca pe o rebeliune împotriva unei anumite autorități. „Ar putea fi o altă rebeliune împotriva rebeliunii”, a declarat studentul Universității Naționale din Seul pentru KBS, citat de BBC.

„Deteriorarea unei opere de artă ar putea fi văzută și ca o operă de artă, m-am gândit că ar fi interesant... Nu este înregistrată acolo pentru a fi mâncată?”, a mai spus tânărul. Când i s-a spus despre incident, artistul Maurizio Cattelan a spus: „Nici o problemă”.

Nu este prima dată când bananele folosite de Cattelan sunt consumate de un vizitator. În 2019, artistul David Datuna a scos banana de pe perete, după ce opera de artă a fost vândută cu 120.000 de dolari (91.000 de lire sterline) la Art Basel din Miami. Banana a fost înlocuită rapid și nu a fost luată nicio măsură suplimentară.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și